OBUOLYS

DĖL SKONIO GINČIJAMASI: Paulius Jurkevičius praveria skaitytojams gurmė gyvenimo užkulisius ir pasakoja apie tai, kaip prisiliesti prie skonio esmės ir patirti valgymo malonumą (knyga su defektais)

Mažiausia ankstesnė kaina per 30 d.: €2,48 EUR
 
€7,48 €14,99sutaupote €7,51

Šios knygos herojus – homo edens (lot. valgantis žmogus). Aukšto lygio, intelektualus, tobulas valgytojas arba tiesiog gurmė. Žurnalistas, gastronomijos ekspertas ir knygų autorius Paulius Jurkevičius praveria skaitytojams gurmė gyvenimo užkulisius ir pasakoja apie tai, kaip prisiliesti prie skonio esmės ir patirti valgymo malonumą. Tikras gurmė yra drąsus, turi gerą humoro jausmą, nuolat siekia žinoti daugiau ir, svarbiausia, skonis jam – filosofija, o ne tuštybė.

Toks yra šios knygos autorius, toks gali būti ir Tu, nes gurmė, pasak P. Jurkevičiaus, veikiau tampama, o ne gimstama. Gastronominio tobulėjimo paslaptys knygoje atskleidžiamos su subtiliu humoru ir papildytos įdomiais faktais bei netikėtomis istorijomis. Sužinosite, ką kavai suteikia cukraus maišymas priešingu šaukštelio galu, kodėl vienoje iš Italijos bažnyčių ant altoriaus padėta pastos, kas yra gastronominis auklėjimas ir galiausiai – kodėl dėl skonio visada ginčijamasi?

Paulius Jurkevičius Italijoje gyvena nuo 1995 metų. Dirbo dienraščio „Lietuvos rytas“ korespondentu Romoje ir Vatikane, vėliau bendradarbiavo su „Verslo žiniomis“, „Veidu“, „Žinių radiju“. Šiuo metu – naujienų portalo „15min“ apžvalgininkas, šio portalo rubrikos „Tavo Roma“ autorius. Išleido keturias knygas: „Staltiesės ritmu“ (2010), „Italija“ (bendraautoris, 2012), „Sava Roma“ (bendraautoris, 2014), „Knyga apie ypač tyrą“ (2015).


Autorius: Paulius Jurkevičius

Leidykla: OBUOLYS

Leidimo metai: 2017

ISBN:

Formatas: 15,5 x 21 x 1,7 cm, minkšti viršeliai

Puslapiai: 272

Kalba: Lietuvių

Vertėjas:

Originalus pavadinimas:

 

Palikite komentarą